Hollandia

Hollandia a Holland Királyság fő alkotó országa. Egy kicsi, sűrűn lakott ország, nagy részben Nyugat-Európában fekszik, de három szigetet is magába foglal a karibi térségben. Hollandia európai részét keleten  Németország, délen Belgium és északnyugaton az Északi tenger határolja, tengeri határait pedig Belgiummal, az Egyesült királysággal és Németországgal osztja meg.

Hollandia három legnagyobb és legfontosabb városa Amszterdam, Hága és Rotterdam. Amszterdam az ország fővárosa, míg Hágában van a holland kormányhivatalt székhelye. Rotterdam kikötője a legnagyobb Európában.

A népsűrűség 406 fő / km2 – 497 ha kizárjuk a víz boríotta területeket – így Hollandia a méretéhez képest nagyon sűrűn lakott ország. 41.543 km2 és közel 17 millió lakos.

Hollandia neve szó szerint azt jelenti, hogy “Alacsony ország”, amelyet az ország alacsony és lapos földrajza inspirált, mivel területének csak közel 50% -a haladja meg az egy méter tengerszint feletti magasságot. A tengerszint alatt található területek többsége mesterségesen lett létrehozva. A 16. század végétől nagy területeket nyertek vissza a tengerből és a tavaktól, amelyek az ország jelenlegi földtömegének közel 17% -át tették ki.

A nemzeti nyelv holland, bár a lakosok mintegy 90% -a beszél angolul.