Study Abroad - Design your future!
 
Study Abroad

Iskolák

Hollandiában a következő felsőoktatási intézményeket képviseljük: HZ Vlissingen-ben, Avans Breda-ban és Saxion University of Applied Sciences-t 3 kampuszával, Enschede-ben Deventer-ben, és Apeldoorn-ban.

 

HZ university of Applied Sciences

A HZ-nek mintegy 4.800 hallgatója és 25 bachelor képzése van, ebből 9 angol nyelven. Közel 400 diák érkezett külföldről. A diplomások 27% -a máshol folyatja tanulmányait mester képzésen, míg 67% -a munkát talál a diploma megszerzését követő 3 hónapon belül (2014).Az egyetem a tanév során többször szervez nyílt napot, ahol az érdeklődő diákoknak ingyen szállást biztosítanak. Az iskola épületének építészete nagyon modern, és barátságos.


Avans

Az Avans Egyetem, a Hero nevű holland városban is megtalálható, de csak Breda-ban ajánlanak angol nyelvü szakokat. Az egyetemen 4 bachelor képzés, 1 rövid bachelor és 2 mester képzés közül lehet választani.
Breda egy holland nagyváros, mintegy 180.000 lakossal, mely az ország déli részén fekszik, Belgiumhoz közel. A “Dél Gyöngye” becenévre hallgató város egy nyüzsgö diákközösségnek ad otthont, ezért nem meglepö, hogy tele van nagyszerü bárokkal, éttermekkel és sport klubokkal. Breda-ban számos rendezvényt és fesztivált tartanak, ilyen például a Fiesta Mexicana és a karnevál. Ezen kívül a város egész évben várja a látogatókat nagyszerü vásárlási lehetöségekkel, megnyugtató parkokkal, túrázási lehetőséggel a közeli helyszíneken vagy egy sétával a történelmi belvárosban.

Saxion University of Applied Sciences

A Saxion 3 keleti holland városban rendelkezik egyetemmel: Enschrede, Apeldoorn és Deventer. 42 különböző programja van: bachelor, mester és SDP (short degree program) + egyéb programok. Az SDP egyfajta “top-up” 2,3 vagy 4 féléves alapképzés, attól függően, hogy mennyit tanult a jelentkező korábban egyéb felsőoktatási intézményben.

Az iskolának 3500 nemzetközi diákja van, 89 különböző országból. Amszterdam, Rotterdam és Hága kb. 1,5 óra távolságra van.

Fontys University of Applied Sciences

A Fontys egyike Hollandia legnagyobb egyetemeinek ahol különböző bachelor- és mesterképzéseket ajánlanak angol nyelven. A holland egyetemek közül itt tanul a legtöbb külföld diák a világ több mint 80 országából. A Fontys egyetem három kampusában Eindhovenben, Venloban és Tilburgban lehet angol nyelvű programokra jelentkezni.Az egyetem évente többször szervez nyílt napot, ahol az érdeklődő diákoknak ingyenes szállást biztosítanak. 26 különböző bachelor- és mesterprogramra lehet jelentkezni, valamint 7 program Venloben NÉMET nyelven is indul.

 

Breda University of Applied Sciences (BUAS)