Hasznos információk

Skagerak Int. iskola (SIS) jelentkezési határideje március 1 -je, de később is lehet jelentkezni. Nincs bentlakásos iskola, de az iskolák 30% -a a közelben lakik. Az árak körülbelül 4.000 NOK/hó, egy közös lakásban lévő szobáért. Az éves tandíj 25.000 NOK (2022). A SIS kínálja az IB-t (2 utolsó középiskolai év) és a Pre-IB-t (az IB előkészítő éve), de csak a kezdő norvég nyelvtudással rendelkező diákok indulhatnak az IB-n, így leginkább a Pre-IB releváns a külföldiek számára. Az uniós polgároknak nem kell vízum, de magukkal kell hozniuk egy jól működő laptopot és egy jó zsebszámológépet. A diákok ingyen kölcsönöznek könyveket az iskolától.


Senja Köz Iskola:
Éves költségek: 4 500 norvég korona vizsga díj, a kollégiumi szállás és ellátás költsége, 10×6000 norvég korona, összesen 64 500 norvég korona, valamint a hétvégi étkezés és zsebpénz.( Van lehetőség hétvégi konyhahasználatra.)
A diákok az iskolai szünetek ideje alatt maradhatnak a kollégiumban ha nincs lehetőségük  a hazautazásra. A tanév augusztus 3. hetében kezdődik.
Jelentkezési határidő: Március 1.-e, de bizonyos esetekben később is történhet.
A Senja középiskola csak IB osztályokat indít. (Nem Pre-IB)
Az iskola Finnfjordbotn-ban, egy 10 000 lakosú településen van, 5 km-re Finnsness-től.
Utazás: Repülővel Oslo-ból Bardufoss-ba, onnan busszal Finnsness-be vagy repülővel Tromsö-be,  ahonnan gyorskomppal lehet Finnsness-be jutni.
A képen egy kollégiumi szoba látható.