Study Abroad - Design your future!
 
Study Abroad

Filozófiánk

Saját példánkból kiindulva hisszük, hogy a fiataloknak nagy élményt jelent a külföldi tartózkodás. Fontos megtapasztalni, hogy mások hogyan élnek, dolgoznak, tanulnak, és összehasonlítani azzal, ahogyan az otthon történik. Ily módon a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy saját  országukra külső szemmel tekintsenek, és a külföldi tapasztalatok birtokában eldönthessék, hogy melyik ország gyakorlata a jobb, számukra jobban tetsző.

Mi mindannyian hónapokat/éveket töltöttünk külföldön tanulással, munkával, ami megtanított minket arra, hogy a saját hazánkat, és a világot sokkal kifinomultabb módon értékeljük.

Aki meg akarja tapasztalni, hogy milyen külföldön élni, illetve dolgozni, sokkal könnyebb, ha ezt még felsőfokú tanulmányai alatt, családalapítás előtt teszi meg. Fiatalon gyorsabban lehet beilleszkedni egy új környezetbe és befogadni, elfogadni más értékeket.

Aki Dániába megy tanulni a “világ nagy részével” megismerkedik az iskolán belül, megtanul együtt dolgozni más nemzetiségűekkel, és olyan nemzetközi kapcsolatokat építhet, amelyek későbbi karrierjében is segíthetik.

Egyáltalán nem mindegy egy fiatal pályakezdő elhelyezkedési esélyei szempontjából, hogy egyetemi évei alatt Magyarországon tanult-e magyarul, kizárólag magyar diákok között, vagy külföldön, nemzetközi környezetben, a világ több tucat országából érkező diáktársakkal.

2004 óta közel 800 fiatal magyar diákot küldtünk ki Dániába tanulni (2019). Néhányan közülük Dániában találtak munkát, voltak akik másik országban vállaltak munkát vagy folytatták tanulmányaikat, és voltak olyanok is, akik visszajöttek Magyarországra dolgozni.

Reméljük, hogy azok, akik hosszabb külföldi tartózkodás után visszatérnek, segítenek abban, hogy Magyarország egy modernebb, hatékonyabb és toleránsabb országgá váljon.