Munkatársaink

Niels and Gabi (Szeged, Kecskemét, Délalföld)

studyabroad.szeged@gmail.com

+36 30 435 0694

+36 30 604 6236

In 2004 we started the Study in Denmark project as the first in Hungary. Having both spent a significant time of our lives abroad, we strongly believe that it is healthy for young people to see a different culture. This will make them look at their own country with quite different eyes.

Most of the students, we have helped to find a new life abroad, have experienced the modern democracy of Scandinavia, have tried the problem-based learning system where cooperation is one of the keystones, have learned independence in a young age, and have found their happiness.

Most of them are missed by their family and friends in Hungary, but in an age with cheap flights and easy communication, they are not so far away.

We hope that our many years of experience in this trade can help future youngsters to make the choice which is right for them.

Szilvay Gabriella (Budapest)

studyabroad.budapest@gmail.com

+36 20 377 6306

“Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.”
Vallja Walt Disney, és én is.

Az elmúlt évek során számtalan olyan diákkal találkoztam, akiknek álma a bátorságuk nélkül nem valósulhatott volna meg. Egy más országban, más kultúrában elkezdeni vagy éppen folytatni a tanulmányainkat – nagy kihívást jelent. Kell hozzá akaraterő, kitartás, jó nyelvi készség, nyitottság, de meglátásom szerint leginkább bátorságra van szükség.

A dán felsőoktatás elvárja, hogy legyen konkrét célod, véleményed a dolgokról, légy önálló, de ugyanakkor légy nyitott a csapatmunkára is. Merj kommunikálni, ne félj vállalni önmagad és országod, ahonnan jöttél.

A Study in Denmark programot egyetemistaként szerzett dániai tapasztalatommal, felnőtt fejjel átgondolt, immáron szülői felelősségemmel kiegészülve ajánlom minden olyan tehetséges, bátor fiatalnak, aki álmaiért mindent megtesz. Mert a siker csak Rajtad múlik!

Ha készen állsz a nagy útra, keress bátran, segítek a jelentkezésben!

Magyar Anita (Székesfehérvár)

studyabroad.westernhungary@gmail.com

+36 30 437 4442

Székesfehérváron élek és dolgozom szabadfoglalkozású nyelvtanárként.
Segítem a Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében élő, Dániában továbbtanulni szándékozókat a megfelelő szak, iskola és város kiválasztásában. Tájékoztatókat, szemináriumokat tartok iskolai osztályok, végzősök és családjaik számára. Az általam végzett tanácsadás személyre szabott, így a nagyobb közönségnek szánt ismertetőkön túl komoly érdeklődés esetén lehetőség van díjmentes személyes konzultációra is.
Minden segítséget megadok a motivációs levél megírásához, az adott felvételhez szükséges dokumentumok összegyűjtéséhez. A nyelvi tesztelést elvégzem, vagy ha az iskola kíván tesztelni, akkor felvilágosítást adok arról, hogy mi várható.
Folytathatnám a felsorolást, de a lényeg: egészen a kiköltözésig egyengetem a felvételizők útját, évek óta bevált módszer alapján.
Dániával kapcsolatban személyes érintettségem is van: az én gyermekem is ott tanul, így rajta keresztül is sok információ jut el hozzám.

Szabolcsi Sára és Szabó Laci (Debrecen)

studyabroad.db@gmail.com

Facebook: Study Abroad Debrecen

+36 70 632 4242

+36 30 987 2114

„Ne csinálj semmit haszon nélkül.” Miyamoto Musashi

Filantróp beállítottságúak vagyunk, az emberre figyelünk – hogy mitől lehetne sikeresebb, boldogabb. Laci karate edző saját klubjában és a Debreceni Egyetemen, polgári életében szociális munkás. Én (Sára) Ph.D. hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen, kutatási területem a vezetéstudomány. A kutatás mellett oktatok is az egyetemen, hobbiként karatézom, fekete övre készülök.

Mindketten elkötelezett híveivé váltunk a külföldi tanulmányok folytatásának, annak ellenére, hogy nekünk annak idején nem volt lehetőségünk külföldre menni egyetemre. Itthoni felsőfokú tanulmányaink nehézségeit, hiányosságait mélyen megéltük, ugyanakkor számos barátunk, családtagunk számolt be pozitív külföldi tanulási tapasztalatairól, melyeket saját, hosszabb-rövidebb külföldi útjainkon szerezett tapasztalataink is megerősítettek.

A fenti idézettel – ami egy 17. századi japán harcművésztől származik – arra szeretnénk utalni, hogy az egyetemi évek mindenképp eltelnek, de korántsem mindegy, hogy mennyire hasznosan. Ma már mindenki tudja, hogy a továbbtanulás befektetés a sikeres felnőtt életbe –  nem mindegy, hogy mennyi és milyen minőségű tapasztalatot tudsz felhalmozni ezalatt. Az általunk kínált külföldi képzések olyan országokban valósulnak meg, melyek a világ vezető gazdaságaihoz tartoznak. A kint tanuló diákokat a hazainál sokkal gyakorlatiasabb szemlélettel (Learning by doing) képzik, a helyi cégekkel pedig már a képzés ideje alatt erős, személyes kapcsolat alakul ki. A külföldi, multikulturális környezetben való tanulás pedig számos olyan kompetenciát fejleszt, amely a mai globalizált munkaerőpiacon elengedhetetlen: nyelvi kompetenciák, önálló és csoportos problémamegoldás, interkulturális készségek, kreativitás…stb.