December 2015: Feedback from Bence, Marketing man. VIAuc Horsens (English+Magyarul)

default image

December 2015: Feedback from Bence, Marketing man. VIAuc Horsens (English+Magyarul)

In English
I’ve just finished my first semester at VIA University College in Horsens campus.
Looking back on this past half-year, a huge turning point in my life. The best possible way.
All the good things you’ve heard before moving out of Denmark and the local education totally reflect the reality, and perhaps even beyond my expectations.
Education is incredibly practical and realistic, people in Denmark do not tell me how to do it, but tell you what to do and you have to figure out for yourself how to solve the tasks.
Who likes to be treated as an adult, who does not want to be held at hand at every step, who challenges last but not least, I can only recommend to Denmark.
Who tries hard, will sooner or later also find a job in Denmark, luckily for me it’s done.A big difference between the home and the student life here in Denmark is very good chance to be financially independent from the parents.
Otherwise, life is very good here, the people are calm and smiling, fortunately, it also rubbed off on me.
I got a lot of help Szilvay Gabitól, ‘Study in Denmark’ and the whole team.
I could not embark on the adventure in Denmark without their help.
Lots of helpful advice, and all necessary conditions provided what was necessary to begin studies in Denmark.

Magyarul: Éppen most fejeztem be az első szemeszteremet a VIA University College horsensi kampuszán. Visszanézve erre az elmúlt fél évre, óriási fordulatot vett az életem. A lehető legjobb irányba. Az összes jó dolgot, amit a kiköltözésem előtt hallottam Dániáról, és az itteni oktatásról totálisan tükrözi a valóságot, és talán még túl is szárnyalta az elvárásaimat. Az oktatás hihetetlenül gyakorlatias és életszerű, Dániában nem megmondják mit hogyan csinálj, hanem elmondják mit csinálj, és magadnak kell rájönnöd hogyan oldd meg az előtted álló feladatot. Aki szereti, hogyha felnőttként kezelik, nem fogják a kezét minden lépésnél, és nem utolsó sorban kihívásokra vágyik, csak ajánlani tudom Dániát. Hogyha az ember űzi, hajtja, előbb utóbb munkát is fog találni Dániában, ez szerencsére nekem is sikerült. Egy nagy különbség az otthoni, és az itteni diákélet között, hogy Dániában nagyon jó eséllyel már a diákévei alatt el lehet függetlenedni anyagilag a szülőktől. Egyébként az élet nagyon jó itt, az emberek nyugodtak, és mosolygósak, ez szerencsére rám is átragadt. Nagyon sok segítséget kaptam Szilvay Gabitól, és az egész Study in Denmark csapattól. A segítségük nélkül nem tudtam volna belevágni a dániai kalandba. Rengeteg hasznos tanáccsal láttak el, és minden szükséges körülményt biztosítottak, ami a Dániai tanulmányaim elkezdéséhez szükséges volt.

2017-08-26