Élet Hollandiában

Hollandia - nem csak tulipánok és szélmalmok

A Hollandiában élő nemzetközi diákok több mint 160 különböző országból érkeznek ide tanulni. A holland társadalom sokszínű és befogadó. Erősen kapcsolódik más kultúrákhoz, az üzleti közösséghez és a világhoz. A hollandok nyitottak és közvetlenek, így könnyű velük találkozni és eszmét cserélni. Hollandia a világ egyik legbiztonságosabb országa a 2018-as Global Peace index szerint, és a világ 10 legboldogabb országa közé tartozik.

A holland kormány a tudást szeretné magához vonzani és a tehetségeket megtartani. A nemzetközi diplomások ezért pályázhatnak egy orientációs évre. Ez egy évre szóló tartózkodási engedély a diploma megszerzésétől számított három éven belüli álláskereséshez vagy vállalkozás indításához. Csatlakozz a Holland Alumni hálózatunkhoz, hogy növeld az esélyeid a munkaerőpiacon.

Mik a várható költségek Hollandiában?

Hollandiában a tandíj a 2024-2025-as tanévre az EU-ból érkező diákok számára 2530 €/iskolai év ami részletekben is fizethető. 

Íme egy Vlissingenben élő főiskolai hallgató költségeinek becslése (2024 Január). Az értékek euróban (€) vannak kifejezve, és a havi kiadásokat tünteti fel.

* Ha havi 32 órát dolgozol

Van bármilyen kérdésed?