IB Dániában

Az International Baccalaureate (IB) egy nemzetközileg elismert középiskolai diploma, amely megkönnyíti az egyetemekre és főiskolákra való bejutást. A legtöbb országban vannak IB iskolák, és ezek egy része magán, mások államiak. A StudyAbroad 3 IB iskolát képvisel Dániában.

Dán IB iskolák

Ikast-Brande Gymnasium

Az iskolának körülbelül 600 diákja van, és Jütland közepén, Ikastban található, ami egy 15 000 lakosú város.

Struer Statsgymnasium

Az iskola Jütland északnyugati részén, a Limfjord-öböl mellett található, és körülbelül 700 diákja van.

Grenaa Gymnasium Logo

Greena Gymnasium

Greena egy 18 000 lakosú város Jütland legkeletibb részén, közvetlenül a tengerparton, strandokkal és nemzeti parkkal a közelben.

Hasznos információ az IB-val kapcsolatban

IB DP-hez (IB Diploma Programhoz)
– Ahhoz, hogy felvételt nyerj, legalább B2-es szinten kell beszélned angolul (a nyelvtudásod teszteljük) jó iskolai eredménnyekkel, és 10 év iskolai végzettséggel kell rendelkezned
– Vedd fel velünk a kapcsolatot a felvételi folyamat elindításához, amely egy interjúból, egy nyelvi tesztből, és a jelentkezési lap kitöltéséből áll ( Egyes iskolák skype interjút készítenek a jelentkezőkkel)
– A jelentkezési eljárás díja 55 000 Ft.
– A jelentkezés határideje március 1. de ha növelni akarod esélyeid a felvételre korábban érdemes ezt megtenni

A PreIB Programhoz
A Pre-IB az IB program előkészítő éve. (De csereévnek is használható).
Az IB előtti képzéshez 9 év iskolai végzettséggel kell rendelkezni. A jelentkezési eljárás megegyezik az IB-vel.

– Minden iskolának van saját kollégiuma, ahol minden diáknak saját szobája van. Néhány nagyobb szoba is rendelkezésre áll, azok számára akik egyutt szeretnének lakni és kevesebbet fizetni.
– A kollégiumok általában az iskolával együtt vagy ahhoz nagyon közel helyezkednek el.
– A hét minden napján 24 órában van személyzet, és a kollégiumok minden modern felszereléssel rendelkeznek. Minden étkezés benne van az árban, hétvégén is .(Az Ikast Brande Gimnázium ez alól kivétel)
Általában a diákoknak el kell hagyniuk a kollégiumot a szünidő alatt, de néhány kollégium lehetővé teszi a diákok számára, hogy a szünidő alatt egy kis díj ellenében maradjanak.

A tanulók az alábbi szüneteket kapják:
– Őszi szünet (42. hét körül) – 1 hét
– Karácsonyi szünet (körülbelül 51. és 52. hét) – 2 hét
– Síszünet (körülbelül 7. hét) – 1 hét
– Húsvét – 1 hét
– Nyári szünet – Június végétől augusztus elejéig (A tanév augusztus 8.-a körül kezdődik.)

Az uniós országok állampolgárainak nincs tandíj, de a diákoknak szükségük lesz egy komoly, az egyetemeken használatos számológépre és laptopra. Az iskola általában ingyenesen biztosít könyveket. A bentlakásos iskolák árai általában 1.900-4.300 DKK/hó között mozognak. Bizonyos iskolákban a szoba árak a szüleid bevéle alapján vannak meghatározva. A Greena Gymnasium-ban egy dupla szoba ára 1550 DKK/hó, ha a szüleidnek alacsony a bevétele. Egyes kollégiumokban regisztrációs díjat kell fizetni a szobákért, ez a Struer Statsgymnasium-ban és a Greena Gymnasium-ban 1500 DKK.

Van bármilyen kérdésed?