Iskolák

Hollandiában a következő felsőoktatási intézményeket képviseljük: HZ Vlissingen-ben, Avans Breda-ban és Saxion University of Applied Sciences

HZ university of Applied Sciences

A HZ-nek mintegy 4.800 hallgatója és 25 bachelor képzése van, ebből 9 angol nyelven. Mintegy 400 diák érkezett külföldről. A diplomások 27% -a máshol folyatja tanulmányait mester képzésen, míg 67% -a munkát talál a diploma megszerzését követő 3 hónapon belül (2014). Az iskola épületének építészete nagyon modern, könnyű és barátságos.

Avans

Az Avans Hero holland városban is megtalálható, de csak Breda-ban találhatók angol nyelvü szakok. Az egyetemen 4 bachelor képzés, 1 rövid bachelor és 2 mester képzés közül választhatsz.
Breda egy holland nagyváros, mintegy 180.000 lakossal, mely az ország déli részén található, Belgiumhoz közel. A “Dél Gyöngye” becenévre hallgató város egy nyüzsgö diákközösségnek ad otthont, ezért nem meglepö, hogy tele van nagyszerü bárokkal, éttermekkel és sport klubokkal. Breda-ban számos rendezvényt és fesztivált tartanak, ilyen például a Fiesta Mexicana és karnevál. Ezen kívül a város egész évben várja a látogatókat nagyszerü vásárlási lehetöségekkel, megnyugtató parkokkal, túrázással a közeli helyszíneken vagy egy sétával a történelmi belvárosban.

Saxion University of Applied Sciences

A Saxion 3 keleti holland városban rendelkezik egyetemmel: Enschrede, Apeldoorn és Deventer. 42 különböző programja van: bachelor, mester és SDP (short degree program) + egyéb programok. Az SDP egyfajta “top-up” 2,3 vagy 4 féléves alapképzés, attól függően, hogy mennyit tanult a allgató korábban egyéb felsőoktatási intézményben.

Az iskolának 3500 nemzetközi diákja van, 89 különböző országból. Amszterdam, Rotterdam és Hága kb. 1,5 óra távolságra van.